062 218454

  info@resursnicentar.org.rs

Na početku beše ideja….

Na početku beše ideja….

Slobodan Mirić | 30. aprila 2021.

Svaka priča i svako neko delo uvek mora da ima neku inicijalnu kapislu ili neki pokretač. Ono što je mene oduvek interesovalo su ljudi, oduvek sam voleo ljude i želeo da kada odrastem nekako i pomognem onima kojima je to potrebno. Druga stvar, uvek sam se gnušao grabeži i te vrste pokretača životnih aktivnosti.

Oduvek sam voleo zajedništvo i u poslednje vreme je čest termin na sve strane zajednica, ali ono što bih ponekad zamerio što zajednice najviše služe da na neki način pojedinci isplivaju iz anonimnosti i na neki način prosto nije to zajedništvo već potpora da se neko preko zajednice negde istakne.

Kako sam zadnjih 2 godine najaktivniji na polju edukacije prve realizovane akcije i jesu na tu temu, ali polje delovanja će biti mnogo šire, jer treba ljude i nahrniti i obući. A ono što je preko potrebno je razumevanje očuvanja životne sredine i tu ćemo sigurno sada da se angažujemo.

Deljenje je ono što je negde glavni lajtmotiv cele ove stvari oko koje se okupljamo, a to što delimo su mnoge životne okolnosti. Delimo i nadu u bolje sutra na koje i sami uvek možemo da utičemo. Moje osnovno mišljenje je popravljanjem sebe samih popravljamo i zajednicu u celini i da bližnji nisu samo rodbina i prijatelji već svi ljudi.

Kada sam se pre 3 godine doselio u kraj, prvo što me je imresioniralo je pozicija zgrade i lepota parkića koji imamo pod prozorom, ali u isto vreme količina smeća koju pre svega mladi uveče ostavljaju iz sebe i sa komšijom Srđanom koji je i sam član ovog udruženja krenuo u uređenje našeg životnog prostora. To je jedan od pravaca u kojem ćemo se ozbiljno organizovati u budućnosti.

Komšiluk je ozbiljna zajednica koja može mnogo toga da uradi kada se udruži i to je ono što nam treba da se okupljamo oko dobrih stvari, da se podupiremo i činimo svet boljim.

Sigurno je jedno da su nam dobre ideje potrebne i ovde smo otvoreni za sve ljude koji bi svojim dobrim idejama i aktivnostima mogli da učine zajednicu boljom.

Izrada sajta Slobodan Mirić i WEBCON.RS