062 218454

  info@resursnicentar.org.rs

O nama

Nećemo puno pisati o nama, pustićemo da vremenom dela govore o nama. Ali mora se od nekud krenuti. Kao što smo i pisali kada je naš osnivač Slobodan Mirić volontirao i pomogao tehnički udruženju iz Kanade, polako je sazrevala ideja da i u Srbiji pokrenomo nešto što je pre svega humanitarnog karaktera. A marginalizovanih je mnogo na žalost kod nas, nije sad toliko ni bitno baviti se tim pitanjima zašto je to tako i da li je moglo drugačije, treba delati i tu mi nastupamo na scenu.

Fokus naših projektinh aktivnosti su briga osnovnih životnih potreba, a to je da pomognemo ljudima da nemaju problem sa hranom kao osnovnom životnom potrebom. Dok je drugi trenutno i naglašeniji momenat da pomognemo ljudima u vezi zaposlenja. A to pre svega kroz zaposlenje u IT sektoru.

Najviše aktivnosti u prvoj fazi postojanja organizacije je bilo posvećeno prekvalifikaciji u IT sektor i to kroz 2 projekta u saradnji sa novosadskom ženskom inicijativom. Ali i kroz naše mnogobrojne besplatne aktivnosti gde smo održali destine besplatnih radionica programiranja, kao i deljenja video snimaka na tu tematiku. U jednom trenutku samo pokrenuli i platformi Pokreni se, izdizjnirali smo je i izradili na časovima sa polaznicima i sada dolazimo u fazu da svi oni koji imaju dobro iskustvo da pomognu drugima u negovanju zdravih životnih navika, što kroz zdravlje, ali i motivaciju i pomoć u načinima kako da dođemo do ciljeva koji nam se čine daleki. Prosto je dobrodošla pomoć i tu očekujemo da će cela zajednica da se angažuje.

Inicijalna kapisla za pokretanje organizacije kao što smo već pisali je saradnja sa organizacijom u Vankuveru, koja se bavi viškovima hrane i distribuira imigrantskim porodicama i tako im pomaže. Na tom tragu smo pokrenuli i taj pravac brige o osnovnoj životnoj potrebi i osnovali Banku hrane. Osnovni cilj nam je smanjenje sirimaštva.

Izrada sajta Slobodan Mirić i WEBCON.RS