062 218454

  info@resursnicentar.org.rs

Projekti

Obuke za nezaposlene mlade žene u oblasti internet programiranja 2020

Slobodan Mirić | 5. marta 2021.

Ovaj program je mene i uveo u svet edukacije. Na poziv novosadske ženske inicijative sam se odazvao kada se ovaj program prvi put održao, ovo je drugi program posle 2 godine.

Prvi program je bio u učionici za 20 žena iz 10 opština iz Vojvodine dok je ovaj drugi bio u korona uslovima i održan je kompletno online. U drugom programu je bilo 30 nezaposlenih žena takođe iz 10 opština u Vojvodini, izvorne informacije o programu možete i videti na linku.

Posle prvog programa pošto su reagovanja bila dobra, dobio sam na preporuku jedne od polaznica i poziv od škole IT fusion gde već 2 godine predajem i prošao sam više grupa. A pre godinu dana pokrenuo i platformu Webcon za online učenje gde su predavanja uživo , a ne nasnimljena unapred.

Ovaj program koji je i tema je trajao 2 meseca, ali pošto smo pričali na home stranici da želimo da pomažemo ljudima da bi izneli program dodali smo jedan mesec gde sam radio 3 puta nedeljno 2 sata zarad što boljeg ishoda programa.

Program je obuhvatio HTML, CSS, WordPress rad u gotovim temama i izradu custom tema kao i osnove PHP programskog jezika.

Izrada sajta Slobodan Mirić i WEBCON.RS