062 218454

  info@resursnicentar.org.rs

Projekti

Pokreni se

Slobodan Mirić | 30. aprila 2021.

Ovo je po piscu ovih redova do sada i najbolji projekat jer pored dobrog imena razrađuje preko potrebnu tematiku koje čoveku balkanskog prostora nije toliko bliska. Pre svega zbog zaostavštine sistema koji je posle Drugog svetskog rata funkcionisao kao jednopartijski sistem u kojem je glavna osobenost bila da kada se neko zaposli on je „miran“ do penzije. Daleko od toga da je ovo sad pljuvanje po sistemu koji je pored te mane imao mnoštvo drugih super osobenosti pre svega imao je to „socijalno“ kao veoma važnu kariku, no bilo pa prošlo, ali svakako uvek nije loše izvući zaključke.

Ono što nam fali je baš ta pokretljivost i agilnost jer vremena koja sam pomenuo su svakako iza nas, druga nova mnogo surovija vremena su nastupila i od nas se traži odgovor na mnogo veće izazove gde pojedinac nije ušuškan i na „sigurnom“ tlu već je borba konstantna i zbog toga se traži drugi način razmišljanja i pre svega odgovor na izazove. Pored tih navika koje nam pomažu u fizičkoj i psihičkoj vitalnosti potreban je novi odnos prema poslu i tu negde u celoj toj gunguli i nije tako strašno. Mnogi pominju termin izlazak iz zone komfora, ali komfor je navikavanje na super platu itd, najvažniji rečnikom današnice skill je kako se nositi sa konstantnim izazovima i kako očuvati zdravu unutrašnjost u vremenu stresa.

Zdrava ishrana i kretanje su veoma važni i na te teme ćemo puno pisati, a kako se nositi sa izazovima posla ili bolje rečeno egzistencije to je malo teža tema i njoj ćemo takođe posvetiti punu pažnju. Pre svega čovek je biće koje je sastavni deo prirode i mora da uvažava životnu sredinu i na taj način da dođe u ravnotežu sa svetom oko sebe.

Pokreni se je definitivno platforma kojom želimo da podignemo dobre glase i da pričamo o zdravim životnim navikama, ali kroz zajednicu gde pozivamo naše sugrađane kao i sve ljude koji žele da podele svoje iskustvo i da pomognu zajednici, jer snaga je uvek bila u zajedništvu. Ovde mogu da se prijave svi oni koji žele da pišu na platformi Pokreni se, a tamo na platformi ćete i pročitati koji su to benefiti koje dobijaju naši pisci.

Izrada sajta Slobodan Mirić i WEBCON.RS